Menu
Menu
Your Cart
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της εμπειρίας σας κατά την περιήγησή σας Privacy Policy.

Θυμάρι

Θυμάρι
vegan
Θυμάρι

Το θυμάρι είναι στυπτικό, έντονα αρωματικό και έχει πολύ δυνατή γεύση. Στην ελληνική κουζίνα χρησιμοποιείται ως αρωματικό μπαχαρικό σε κεφτέδες, γεμιστά, κρέας, πουλερικά και πίτες.

Στην Κύπρο υπάρχει μία συνταγή «λαγός θυμαράτος», όπου το κρέας τοποθετείται πάνω σε μια ολόκληρη ρίζα θυμαριού και ψήνεται στη γάστρα. Για τους κατοίκους της Μασσαλίας το θυμάρι θεωρείται το ιδανικό μπαχαρικό ακόμα και για το ψάρι. Επίσης στην Αίγυπτο χρησιμοποιείται πολύ ένα μείγμα βοτάνων «dukka» που περιέχει θυμάρι, κόλιανδρο, σησάμι, κύμινο και πιπέρι και αρωματίζει το κρέας ή τρώγεται πασπαλισμένο πάνω σε φέτες ψωμιού περιχυμένες με λάδι. Γενικά το θυμάρι ταιριάζει πολύ με κρεατικά (κοτόπουλο, μοσχάρι, κουνέλι) τα οποία μαγειρεύονται με σάλτσα ντομάτας και κρασιού, ταιριάζει με σούπες, ψητά, σάλτσες και χρησιμοποιείται ακόμα και στην ζαχαροπλαστική και αρτοποιία.


Μερικά μείγματα με το θυμάρι:

Βασιλικός, ρίγανη, θυμάρι (για ψάρι, κοτόπουλο, ρύζι, ζυμαρικά)

Θυμάρι, βασιλικός, μαϊντανός (για ψωμί και θαλασσινά)

Δεντρολίβανο, θυμάρι, θρούμπι, ρίγανη, μαντζουράνα, σκόρδο (για κρέατα σχάρας)

Προέλευση
ΠεριοχήΚρήτη

Γράψτε μια κριτική

Παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε λογαριασμό για να γράψετε κριτική
1.86€
  • Απόθεμα: Σε απόθεμα
  • Κωδικός: 2493
  • Βάρος: 0.04kg
Ετικέτες: Κρήτη