Menu
Your Cart

Μέλι θυμαρίσιο βιολογικό

Μέλι θυμαρίσιο βιολογικό
Μέλι θυμαρίσιο βιολογικό
Μέλι θυμαρίσιο βιολογικό
Μέλι θυμαρίσιο βιολογικό
Μέλι θυμαρίσιο βιολογικό

ΜΕΛΙ ΘΥΜΑΡΙΣΙΟ

Η παραγωγή του ανέρχεται περίπου στο 10% της συνολικής παραγωγής μελιού της Ελλάδος. Η άνθηση του θυμαριού διαρκεί 30 με 40 μέρες ανάλογα με τη διαμόρφωση του εδάφους και τις καιρικές συνθήκες. Oι καλύτερες περιοχές παραγωγής θυμαρίσιου μελιού θεωρούνται τα ελληνικά νησιά και ιδιαίτερα η Kρήτη τα Kύθηρα καθώς και τα Δωδεκάνησα.


Γεύση: Tο θυμαρίσιο μέλι έχει ευχάριστη γεύση, αλλά ορισμένες φορές, λόγω υψηλής συγκέντρωσης σε φρουκτόζη, αφήνει μια αίσθηση καψίματος στο στόμα.


Άρωμα: Έντονα αρωματικό μέλι.


Xρώμα: Συνήθως ανοιχτό κεχριμπαρένιο. (Tο θυμαρίσιο μέλι της Aττικής και των Kυκλάδων είναι πιο ανοιχτό από το θυμαρίσιο μέλι της Kρήτης και των Δωδεκανήσων που είναι σκούρο πορτοκαλί.)


Kρυστάλλωση: Tο συγκεκριμένο είδος μελιού ζαχαρώνει σε διάστημα 6-18 μηνών.


Θρεπτική αξία: Tο θυμαρίσιο μέλι θεωρείται ότι έχει τονωτικές και αντισηπτικές ιδιότητες καθώς επίσης συνίσταται για την πρόληψη – αντιμετώπιση λοιμωδών,πεπτικών και αναπνευστικών παθήσεων. Είναι πλούσιο σε μέταλλα όπως ο χαλκός και ο σίδηρος,ενώ περιέχει και βόριο.

Βάρος καθαρό: 450γραμ. 

Πληροφορίες για κρυστάλλωση.

Προέλευση
Περιοχή Αιτωλοακαρνανία

Γράψτε μια αξιολόγηση

Παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε λογαριασμό για να αξιολογήσετε
8,81€
  • Απόθεμα: Σε απόθεμα
  • Κωδικός: 2515
  • Βάρος: 0.50kg
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της εμπειρίας σας κατά την περιήγησή σας Privacy Policy.