Υλικά

για 2-4 άτομα

500 γρ. λαζάνια Καλαβρύτων (ή άλλο ζυμαρικό)

1/3 κούπας λάδι

80 γραμμάρια κουκουνάρι

2 σκελίδες σκόρδο στην πρέσα

1/2 κούπας λευκό κρασί

500 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια (πορτομπέλο, λευκά μανιτάρια, πλευρώτους αποξηραμένα)

1 1/2 κούπας κρέμα γάλακτος

αλάτι,πιπέρι

τριμμένη παρμεζάνα


Εκτέλεση Συνταγής

Σε ένα τηγάνι σε μέτρια εστία καβουρδίζουμε το κουκουνάρι για 2 -3 λεπτά ανακατεύοντας το και αφήνουμε στην άκρη.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα σκόρδα μέχρι να βγάλουν το άρωμά τους. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες και σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν και

να εξατμιστούν τα υγρά τους. Έπειτα ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί το οινόπνευμα.

Συνεχίζοντας σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να ρουφήξουν όλα τα υγρά τους.

Προσθέτετε την κρέμα, αλάτι, πιπέρι και το τριμμένο τυρί. Σκεπάζουμε για 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά και αφήνουμε μέχρι να αρχίσει να βράζει η κρέμα.

Συγχρόνως βράζουμε τα λαζάνια για 7 λεπτά σε αλατισμένο νερό.

Μοιράζουμε σε πιάτα τα λαζάνια, περιχύνουμε με τη ζεστή σάλτσα μανιταριών και σερβίρετε με τριμμένη παρμεζάνα και το καβουρδισμένο κουκουνάρι.

Καλή σας όρεξη από το www.e-paradosiaka.gr 


 


ΠΗΓΗ: taste-s