Menu
Your Cart

Μαύρο σκόρδο βιολογικό

Μαύρο σκόρδο βιολογικό
Νέο vegan 4-5 ημέρες
Μαύρο σκόρδο βιολογικό

Βιολογικό Μαύρο Σκόρδο. Η άοσμη απόλαυση του σκόρδου.


Με ιστορία 7,000 ετών, το σκόρδο, με αρχική προέλευση από την κεντρική Ασία καταναλώνεται κατά κόρον και στην Μεσογειακή κουλτούρα. Ήταν γνωστό από την εποχή των Αρχαίων Αιγύπτιων. Χρησιμοποιόταν, τόσο για τη γεύση στο φαγητό τους, όσο και στην παραδοσιακή Ιατρική χάρη στις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες.

Είναι το καινούργιο trend της μοντέρνας μαγειρικής , η σκοτεινή υπερτροφή . Το βιολογικό ¨καραμελωμένο¨ Μαύρο σκόρδο μας, έχει υποβληθεί σε μια ιδιαίτερη διαδικασία. Όταν θα το καταναλώσει κάποιος θα καταλάβει ότι το μεγαλύτερο μέρος της έντονης γεύσης και μυρωδιάς του αφαιρείται. Παρόλο αυτά τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά του διατηρούνται .

Διέρχεται από μια φυσική ωρίμανση χωρίς συντηρητικά, τεχνητές χρωστικές ουσίες ή πρόσθετα, στην οποία εκατοντάδες διαφορετικές αρωματικές ενώσεις δημιουργούνται. Το αποτέλεσμα είναι ένα ντελικάτο άρωμα με καπνιστή γεύση.

Το μαύρο σκόρδο έχει ισχυρή αντιοξειδωτική ιδιότητα και διπλάσιες θρεπτικές και θεραπευτικές ιδιότητες σε σχέση με το λευκό σκόρδο. Ως αποτέλεσμα της αυξημένης αντιοξειδωτικής του δύναμη προσφέρει στον οργανισμό ένα σημαντικό σύμμαχο ενάντια στην επίθεση των ελεύθερων ριζών. Τα αντιοξειδωτικά είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Βοηθά στην «επισκευή» των ζημιών του οργανισμού μας καθώς και στην αναστολή της γήρανσης. Οι ελεύθερες ρίζες όταν οξειδώνονται βλάπτουν τα κύτταρα και οδηγούν σε καρδιαγγειακές και εκφυλιστικές παθήσεις του κεντρικού νευρικού συστήματος. Μερικές από τις πιο γνωστές είναι η ρευματοειδή αρθρίτιδα, ο καρκίνος και άλλες χρόνιες παθήσεις.

Η S-Αllylcysteine είναι συστατικό του φρέσκου σκόρδου και παράγωγο του αμινοξέος της κυστεΐνης. Το συγκεκριμένο βρίσκεται σε πολύ μεγαλύτερες συγκεντρώσεις στο μαύρο σκόρδο, χάρη στη διαδικασία της φυσικής ωρίμανσης. Πληθώρα ερευνών επιβεβαιώνει την ισχυρή αντιοξειδωτική ιδιότητα και την προστατευτική της δράση κατά του καρκίνου και εναντίον πολλών άλλων ασθενειών.

Επιπρόσθετα η S–allylcysteine βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση της αλισίνης του σκόρδου από τον οργανισμό. Η αλισίνη αποτελεί τη βασικότερη θειούχα ένωση του σκόρδου η οποία έχει ισχυρή αντιμικροβιακή και αντιοξειδωτική δράση. Επίσης είναι γνωστή για την προληπτική της δράση έναντι του κοινού κρυολογήματος.

Η βελτίωση της αρτηριακής πίεσης, των επιπέδων της χοληστερόλης και της κυκλοφορίας του αίματος είναι ορισμένες από τις ωφέλιμες δράσειις του. Παράλληλα το μαύρο σκόρδο βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και μειώνει την υψηλή αρτηριακή πίεση. Αυτά τα χαρακτηριστικά φέρνουν το μαύρο σκόρδο στο προσκήνιο της υγιεινής διατροφής. Αποδεικνύεται ότι η φύση μας έχει προσφέρει λύσεις για να αντιμετωπίσουμε σημαντικά προβλήματα υγείας και παθήσεις.

Προέλευση
Περιοχή Κορινθία

Γράψτε μια αξιολόγηση

Παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε λογαριασμό για να αξιολογήσετε
6,00€
  • Απόθεμα: 4-5 ημέρες
  • Κωδικός: 2701
  • Βάρος: 0.15kg
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της εμπειρίας σας κατά την περιήγησή σας Privacy Policy.