Ελιές Καλαμών vacuum βιολογικές

Ελιές Καλαμών vacuum βιολογικές

Μαύρες ελιές ποικιλίας Καλαμών μέσα σε μικρή ποσότητα βιολογικού ελαιολάδου με φυσιολογική ποσότητα αλατιού και βιολογικό θυμάρι.

Αυθεντική γεύση ελιάς, κατάλληλες για συνοδευτικό σε κάθε σας γεύμα.


ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ-ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ-ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ


Οι ελιές καλαμών μαζεύονται μία μία με το χέρι για να μην τραυματίζονται ενώ κατά τη διάρκεια της ελαιοκομικής περιόδου πραγματοποιείται συλλογή των ώριμων καρπών τρεις φορές ανά δέντρο. Στην πορεία διαλέγονται και ξεχωρίζονται ανάλογα με το μέγεθός τους και φυλάσσονται σε ειδικούς χώρους που έχουμε στη μονάδα μας μέχρι να γίνουν κατάλληλες για κατανάλωση (ξεπίκρισμα). Η τυποποίησή τους γίνεται σε ειδικό μηχάνημα vacuum είτε τοποθετούνται σε γυάλινα δοχεία κατόπιν παραγγελίας όπου προστίθεται βιολογικό ελαιόλαδο πίεσης εν ψυχρώ δικής μας παραγωγής.


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ


Ο τρόπος με τον οποίο διατηρούμε τις ελιές Καλαμών μέχρι και την κατανάλωσή τους είναι η παραδοσιακή συνταγή από τους παππούδες μας. Γίνεται περιορισμένη χρήση αλατιού για τη δημιουργία της άλμης, τόση ώστε να διατηρούνται οι ελιές αλλά όχι να γίνονται αλμυρές. Αυτό είναι εφικτό μιας και έπειτα από τη συλλογή τους γίνεται εξονυχιστική διαλογή. Αυτή η διαδικασία είναι που κάνει τις ελιές μας να ξεχωρίζουν, να διατηρούν το γνήσιο άρωμα αλλά και την έντονη γεύση της ελιάς Καλαμών.

Προέλευση
ΠεριοχήΛακωνία

Γράψτε μια αξιολόγηση

Παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε λογαριασμό για να αξιολογήσετε
  • Κωδικός Προϊόντος: 2467
  • Διαθεσιμότητα: 4-5 Ημέρες
  • 3,22€

Ετικέτες: bio, Λακωνία, vegan