Τραχανόπιτα

Από adminer 15/07/2015 0 Σχόλια Συνταγές,

 

Υλικά

 

3 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

500 ml γάλα κατά προτίμηση φρέσκο

μισό φλιτζάνι του τσαγιού τραχανά Καλαβρύ

των(γλυκό ή ξινό)

2 κουταλιές βούτυρο

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

4 αυγά

500 γραμμάρια τυρί φέτα

λίγο αλάτι και πιπέρι


 

Εκτέλεση

 

Αναμειγνύουμε τα αυγά το βούτυρο το γάλα και το ελαιόλαδο, κατόπιν προσθέτουμε τον τραχανά την φέτα σπασμένη στο χέρι σε χοντρά κομμάτια λίγο αλάτι και πιπέρι. 


Προσθέτουμε και το αλεύρι και το ανακατεύουμε το μείγμα έως ότου ομογενοποιηθεί. 

Λαδώνουμε ένα ταψί για να μην κολλήσει το μείγμα και το απλώνουμε σε σχετικά λεπτό στρώμα. 

Αν θέλουμε χτυπάμε ένα αυγό με λίγο γάλα και περιχύνουμε την πίτα. 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 περίπου λεπτά. 


Καλή σας όρεξη. 


Μια γευστική πρόταση από το e-paradosiaka.gr

 

Ετικέτες: Συνταγές