Αρνάκι λαδορίγανη

Από adminer 16/07/2015 0 Σχόλια Συνταγές,

Συνταγή για 6-8 άτομα, περίπου:

 

Υλικά που θα χρειαστούν:

1/2 μέτριο αρνάκι, δύο-τρία μεγάλα ματσάκια φρέσκια Καλαβρυτινή ρίγανη, αλάτι, λάδι, ελάχιστο πιπέρι και προαιρετικά λεμόνι και κρεμμύδι.

 

Εκτέλεση

Α. Στην κατσαρόλα:

Κόβουμε μερίδες το αρνάκι και αφού το πλύνουμε καλά, το βάζουμε να βράσει στην κατσαρόλα, με νερό που να το σκεπάζει. Το ξαφρίζουμε και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το λάδι και τη ρίγανη καλά καθαρισμένη και πλυμένη. Το αφήνουμε να βράσει και το σερβίρουμε με τη ρίγανη και το ζουμί του. Για περισσότερη νοστιμιά το τσιγαρίζουμε στην αρχή, χωρίς όμως να το ξαφρίσουμε όταν αρχίσει να βράζει.

 

Β. Στο φούρνο:

Κόβουμε το αρνί μερίδες ή τρία μεγάλα κομμάτια, μπορούμε όμως να το βάλουμε να ψηθεί και ολόκληρο, ρίχνοντας από την αρχή το ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι και το αφήνουμε να ψηθεί, γυρνώντας το να πάρει χρώμα. Το σερβίρουμε όπως και της κατσαρόλας.

 

Ετικέτες: Συνταγές